fbpx

10 lucruri de care să ții cont pentru a ieși mai bine în fotografii

10 lucruri de care să ții cont pentru a ieși bine în fotografii

 

Oricine poate arăta bine în fotografii dacă ține cont de câteva sfaturi. Nu ai neapărat nevoie de aparatură sofisticată pentru a-ți scoate în evidență părțile frumoase, ci doar de puțină atenție și câteva trucuri.


1. Fă tot posibilul să te fotografiezi afară. De preferat o zi înnorată; dacă nu, caută umbră.
2. Dacă te fotografiezi în casă, fă-o în dreptul ferestrei. Ai grijă să nu bată soarele în ea, pentru că îți va apărea zone supraexpuse pe față (acel galben intens). O oră după răsărit sau o oră înainte de apus găsești cea mai bună lumină pentru portrete.
3. Reglează aparatul sau telefonul la un ISO cât mai mic; cu cât este ISO mai mare, cu atât se mărește granulația. Pentru o imagine cât mai reușită, granulația trebuie să fie cât mai fină.
4. Ai grijă să nu acoperi obiectivul.
Când apeși declanșatorul, apasă doar cu degetul, nu cu toată mâna. Astfel eviți ca poza să apară mișcată. Ar fi de preferat să-ți ții respirația în mpmentul fotografierii.
5. Exersează pozițiile în fața oglinzii. Observă pe care parte ieși mai bine. Nu avem fața simetrică, o parte iese mai bine decât cealaltă.
6. Zâmbește cu ochii, nu doar cu dinții. Asta face diferența între un zâmbet natural și unul forțat. Gândește-te la ceva frumos, la o amintire plăcută, la o persoană dragă.Puneți vârful limbii pe spatele dinților de sus. Acest lucru vă poate ajuta să zâmbiți în mod natural și să evitați un rânjet prea larg.
Exersează într-o oglindă. Învață să simți diferența dintre zâmbetul tău natural și zâmbetul tău fals.
7. Întoarce-ți corpul la 45 de grade față de aparatul foto în loc să faci o fotografie din față. Această poză dă un efect de slăbire și creează unghiuri care arată mai bine într-o fotografie.
Pozează ca și cum ai fi pe covorul roșu. Pune-ți mâna pe șold, îndepărtează-te de cameră și întoarce-te cu fața spre el. Întoarce corpul astfel încât un umăr să fie mai aproape de cameră decât celălalt. Acest lucru te ajută să te arăți mai zvelt. Ce este mai aproape de aparat se vede mai mare.
8. Trage-ți umerii înapoi și îndreaptă spatele. Poziționează-ți corpul corect. În loc să ții brațele drepte și picioarele rigide, încearcă să le îndoi pentru a le da viață. Îndoaie-ți brațele și ține-le ușor lipite de corp. Menține mâinile relaxate și ușor îndoite. Îndoaie piciorul din față și lasă greutatea pe piciorul din spate. Sau încearcă să vă încrucișezi gleznele.
9. Simte-te încrezător. Asigură-te că te simți mândru de cine ești. Ești unic și ai caracteristici grozave. Concentrează-te pe asta în loc de orice defect pe care crezi că-l ai. Să fii fericit și să dai un zâmbet autentic în fotografie poate face o lume diferită. Nu încerca să îndoi corpul în poziții incomode. Asigură-te că rămâi natural. Faptul că ești rigid te va face să arăți penibil, ceea ce va duce la o fotografie proastă.
10. Fă multe fotografii. Unul dintre cele mai bune moduri de a obține cea mai bună imagine este să faci mai multe! Chiar și modelele pozează numeroase cadre pentru a obține acea imagine perfectă. Cu cât faci mai multe poze, cu atât este mai probabil să obții o fotografie grozavă.

  SUCCES!

PS: Și nu uita să-ți salvezi pozele. In cloud. Sau fizic (pe hartie foto, intr-un album sau pe un tablou canvas). Sau pe suport digital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dragi clienti!


Suntem in vacanta - ne revedem dupa 28 iulie.