fbpx

Cum să faci fotografii bune cu telefonul – 10 sfaturi utile!

Doriți să faceți fotografii mai bune cu telefonul? Iată 10 sfaturi pentru a face fotografii ca un profesionist.

albumis.ro

 

În zilele noastre, toată lumea are o cameră pe telefonul lor. Este posibil obiectivele smartphone-uri să nu fie acolo sus cu DSLR-urile atunci când vine vorba de o fotografie de calitate, dar sunt din ce în ce mai bune – și pentru mulți oameni, ele sunt singurele camere pe care le folosesc.

Așadar, aici vă vom arăta cum să faceți fotografii profesionale cu telefonul dvs. cu cele 10 sfaturi de top!

Luați acest ghid cu dvs. oriunde ați merge! Descărcați-l gratuit în partea de jos a acestei pagini. Puteți chiar să îl păstrați pe telefon.

1. Faceti muuulte fotografii
Unul dintre cele mai bune lucruri despre fotografia cu telefonul  este că puteți face oricâte fotografii doriți și nu este nevoie să le imprimați pentru a vedea rezultatele. Acest lucru face mult mai ușor să învățați și să vă îmbunătățiți rezultatele. Fotografiaza in  rafalaastfel cei putea  captura mai multe fotografii pe măsură ce subiectul se mișcă. După ce ați făcut un set de fotografii rafale, puteți selecta cele mai bune fotografii.

2. Învață ce poate face camera dvs.
Începeți învățând exact funcțiile camerei telefonului dvs. Analizați modul automat și uitați-vă la modul în care focalizează și la o expunere la lumină. Acest lucru se face în mod normal prin atingerea ecranului unde doriți să fie punctul de focalizare, dar este bine să verificați.

Are telefonul cu cameră setările manuale? Dacă da, învață-le. Unele camere vă permit să utilizați mai multe setări manuale, cum ar fi balansul de alb și viteza obturatorului. Acestea vă pot ajuta să faceți fotografii și mai bune atunci când știți cum să le folosiți.

3.Stați în aer liber și utilizați lumina naturală acolo unde este posibil
Foarte puține smartphone-uri pot produce fotografii excelente în interior datorită senzorilor mici. Ca atare, cel mai bine este să faceți fotografii în aer liber în condiții de iluminare adecvate pentru a obține rezultate mai bune. Iluminarea determină nu numai luminozitatea și întunericul, ci și  tonul și atmosfera fotografiei. Prin urmare, încercați și utilizați lumina naturală atunci când faceți fotografii cu un telefon.

4. Evitați zoomul digital
Zoomul digital produce aproape întotdeauna rezultate slabe, deoarece reduce rezoluția imaginii. Evitarea acestuia este unul dintre sfaturile de bază pentru  a face fotografii mai bune. Din contra, zoom-urile optice sunt bune, deoarece nu afectează calitatea fotografiei și acestea devin din ce în ce mai frecvente pe smartphone-uri. Dacă aveți doar un zoom digital, atunci în loc să îl utilizați, apropiați-vă pur și simplu pentru a menține calitatea imaginii.

5. Folosiți HDR
Modul HDR înseamnă High Dynamic Range și este din ce în ce mai frecvent pe multe smartphone-uri. Acesta adaugă detalii din zonele întunecate și luminoase pentru a oferi o expunere mai bine echilibrată. Cu alte cuvinte, va opri cerul să fie prea luminos sau solul să fie prea întunecat și se potrivește cu adevărat fotografiei de peisaj. Dacă există o diferență mare între cele mai deschise și cele mai întunecate părți ale scenei, utilizarea funcției HDR a telefonului cu cameră este o opțiune bună.

6. Utilizați aplicatii de editare
Aveți acces ușor la instrumentele de editare, fie în telefoanele cu cameră încorporate în editor, fie utilizând aplicații pentru telefoane mai avansate precum Adobe Lightroom sau Photoshop. Folosind aceste aplicații puteți decupa și atinge fotografiile în câteva secunde. Găsiți pe internet foarte multe tutoriale despre editare, pentru a ști cum să le folosiți.

7. Aplică regula treimii
În regula treimii, o imagine este împărțită în nouă blocuri egale care formează o grilă de trei la trei. Ar trebui să vă propuneți să obțineți cele mai interesante părți ale imaginii dvs. în apropierea colțurilor acestor segmente, unde se întâlnesc liniile de rețea imaginare. Utilizarea regulii treimilor oferă o senzație mai naturală imaginii și permite ochiului să circule cu ușurință în jurul imaginii. Spre deosebire de aceasta, plasarea lucrurilor simetrice în cadrul dvs. va oferi o senzație curată  (care poate fi, de asemenea, un aspect bun).

Încercați regula treimilor. Indiferent dacă faceți fotografii cu prietenii la un bar sau lucrați la o fotografie peisagistică, veți găsi acest lucru simplu și eficient.

8. Dacă este întunecat, așezați telefonul pe o suprafață plană
În condiții întunecate, uneori puteți mișca aparatul, ducând la rezultate neclare. Camera va urca, de asemenea, ISO, ceea ce va duce la zgomot în imaginile dvs. Pentru a reduce acest lucru, pur și simplu sprijiniți-vă telefonul pe o suprafață plană, ca un perete, o masă, o pervaz. Acesta este un sfat extraordinar dacă doriți să faceți fotografii într-un concert, loc de muzică, bar sau oriunde în condiții întunecate. Puteți deasemeni folosi un minitrepied special pentru telefoane.

9. Instalați cele mai bune aplicații
Aplicațiile standard sunt destul de bune pe majoritatea smartphone-urilor, dar există și altele pe care le puteți încerca. Aplicațiile de editare oferă mai multe funcții, setări și filtre pentru a vă duce fotografiile la nivelul următor. Unele aplicații de editare bune pentru telefoane sunt:

1. VSCO Cam poate fi utilizată pe iPhone și Android.

2. Snapseed poate fi utilizat pe iPhone, iPad și Android.

3. Instagram poate fi folosit pe iPhone, Android și Windows Phone.

4. Flickr poate fi utilizat pe iPhone, Android și Windows Phone.

5. Lightroom poate fi utilizat pe iPhone, Android și Windows Phone.

10. Poate acesta ar fi trebuit să fie primul

Șterge lentila telefonului înainte de a-l folosi, și nu-l acoperi cu degetul.

LUMINĂ BUNĂ!

Gasesti cateva telefoane numai bune de fotografiat cu ele aici.

One thought on “Cum să faci fotografii bune cu telefonul – 10 sfaturi utile!

  1. Pingback: Cel mai bun telefon pentru poze - Albumis - Albume foto personalizate, tablouri canvas personalizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *